2000-3-RE

CAUSA 2000-3-RE


Número de registre: 48-2000. Recurs d’empara


AUTE DEL DIA 14 DE MARÇ DEL 2000

_______________________________________________________________

BOPA núm. 13, de 16 de març del 2000



En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el dia 15 de febrer del 2000 per la representació processal del Sr. Enric París Torres, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra l’aute de data 24 de novembre de 1999, dictat pel batlle de guàrdia i contra la sentència de data 1 de febrer del 2000, dictada per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el decurs del procediment urgent i preferent previst a l’article 41.1 de la Constitució i atès que sol·licita al Tribunal Constitucional que dicti sentència en la qual es revoqui la sentència de la Sala Administrativa esmentada, es declari que ha existit vulneració dels drets reconeguts als articles 6, 10 i 25 de la Constitució i als articles 6 i 14 de la Convenció europea per a la salvaguarda dels drets humans i llibertats fonamentals i es procedeixi a l’anul·lació de tot el procediment seguit per a l’elecció del membre representant del conjunt de batlles i magistrats al Consell Superior de la Justícia, en aplicació de l’edicte d’11 d’agost de 1999;


Vista la Constitució, especialment els articles 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;


Vista la Llei transitòria de procediments judicials, especialment el capítol segon, secció segona;


Vista la providència del president del Tribunal Constitucional de data 23 de febrer del 2000;



Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36, 86, 87 i 88 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional.


Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Miguel Ángel Aparicio Pérez;



DECIDEIX:


Primer


Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2000-3-RE, interposat per la representació processal del Sr. Enric París Torres contra l’aute de data 24 de novembre de 1999, dictat pel batlle de guàrdia i contra la sentència de data 1 de febrer del 2000, dictada per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el decurs del procediment urgent i preferent previst a l’article 41.1 de la Constitució.



Segon


Notificar el present aute a la representació processal del Sr. Enric París Torres, al president del Tribunal Superior de Justícia, com a òrgan al qual s’imputa la lesió d’un dels drets fonamentals invocats, i al Ministeri Fiscal. Notificar igualment el present aute, com a requerits dins del procés substanciat per la Batllia, al Sr. Jacint Riberaygua Caelles, en tant que membre electe, al president del Tribunal de Corts i al president de la Batllia, en tant que membres de la mesa electoral.



Tercer


Publicar el present aute, d'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 14 de març del 2000.






Pere Vilanova Trias

Joan Josep López Burniol

President

Vicepresident






Philippe Ardant

Miguel Ángel Aparicio Pérez

Magistrat

Magistrat