2016-2-RE

CAUSA 2016-2-RE
(Griful Rius c/ Principat d'Andorra)
 
Número de registre 30-2016. Recurs d'empara
 
Aute del 7 d'abril del 2016
_________________________________________________________________
BOPA núm. 24, del 20 d'abril del 2016
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 19 de gener del 2016, per la representació processal de la Sra. Dolors Griful Rius, mitjançant el qual interposa un recurs d'empara contra la diligència del 21 d'octubre del 2015, signada pel secretari judicial de la Secció Civil 4 de la Batllia, i, contra l'aute del 27 de novembre del mateix any, dictat pel Tribunal de Batlles d'aquesta mateixa Secció, per una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció en els seus vessants dels drets "a la tutela judicial efectiva", "a un procés degut amb audiència prèvia i contradicció", "a obtenir d'un jutge una resolució motivada en dret i a una resolució congruent amb les peticions de les parts", reconeguts a l'article 10 de la Constitució, i per una presumpta vulneració del dret a la intimitat, reconegut a l'article 14 de la Constitució, i, atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l'empara sol·licitada i que anul·li la diligència esmentada, així com l'aute objecte de recurs. També demana que declari la suspensió del requeriment efectuat pel secretari judicial durant la tramitació d'aquest recurs per tal d'evitar que es produeixi la vulneració del dret a la intimitat de la recurrent;
 
 
 
Vista la Constitució, especialment els articles 10, 14, 41, 88 i 98 c);
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;
 
 
Vist l'informe del Ministeri Fiscal del 15 de febrer del 2016;
 
 
Considerant que el recurs d'empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Isidre Molas Batllori;
 
 
 
DECIDEIX:
 
 
 
Primer
 
Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d'empara 2016-2-RE interposat per la representació processal de la Sra. Dolors Griful Rius.
 
 
 
Segon
 
Notificar aquest aute a la representació processal de la recurrent, a la representació processal de la Sra. Maria Antònia Alonso González, al president de la Batllia i al Ministeri Fiscal.
 
 
 
Tercer
 
Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 7 d'abril del 2016.
 
 
 
 
Laurence Burgorgue-Larsen                                                      Isidre Molas Batllori
Presidenta                                                                                           Vicepresident
 
 
 
 
Juan A. Ortega Díaz-Ambrona
Magistrat