2022-78-RE

Causa 2022-78-RE
(Bernat Castells c/ Principat d'Andorra)
 
Número de registre 581-2022. Recurs d'empara
 
Aute del 17 de gener del 2023
_________________________________________________________________
BOPA núm. 10, del 25 de gener del 2023

 
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
 
Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 19 de desembre del 2022, per la representació processal de la Sra. Rosa Bernat Castells, titular administrativa de la societat Pintures Pi, mitjançant el qual interposa un recurs d'empara contra l'aute del 23 de novembre del 2022, dictat per la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia, per una presumpta vulneració dels drets a la jurisdicció, a la defensa i a un procés degut, reconeguts a l'article 10 de la Constitució, i, atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l'empara sol·licitada, que declari la vulneració dels drets esmentats, que anul·li la resolució impugnada i que retrotregui les actuacions davant la Batllia, per tal que es convoqui personalment a la recurrent per confeccionar l'estat de crèdits, i posteriorment, una vegada aquest aprovat, se la convoqui per assistir a l'assemblea de creditors;
 
 
Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41.2, 98 c) i 102;
 
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítols primer i sisè;
 
 
Considerant que el recurs d'empara ha estat formulat i presentat amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Jean-Yves Caullet;
 
 
 
Decideix:
 
 
1. Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d'empara 2022-78-RE interposat per la representació processal de la Sra. Rosa Bernat Castells contra l'aute del 23 de novembre del 2022, dictat per la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia.
 
 
 
2. Notificar aquest aute a la representació processal de la recurrent, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.
 
 
 
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 17 de gener del 2023.
 
 
 
 
 
Jean-Yves Caullet
President 
 
 
 
 
 
Dominique Rousseau                                                       Josep-D. Guàrdia Canela
Magistrat                                                                                                     Magistrat