2001-19-RE

CAUSA 2001-19-RE


Número de registre: 208-2001. Recurs d’empara


AUTE DEL DIA 12 DE DESEMBRE DEL 2001

_______________________________________________________________

BOPA núm. 108, de 18 de desembre del 2001



En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el dia 22 de novembre del 2001 per la procuradora Sra. Cristina Fernández López en nom i representació del Sr. Josep A. Parramon Llavet, mitjançant el qual interposa recurs de súplica contra l’aute del Tribunal Constitucional de data 15 de novembre del 2001 sobre la inadmissió de la causa 2001-19-RE;



Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment els articles 37.2, 38 i 94;


Vist l’aute esmentat del Tribunal Constitucional de data 15 de novembre del 2001;


Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Miguel Ángel Aparicio Pérez;




Antecedent únic


Amb data 22 de novembre del 2001, la procuradora Sra. Cristina Fernández López en nom i representació del Sr. Josep A. Parramon Llavet va presentar un recurs de súplica en què demanava la revocació de la inadmissió a tràmit del recurs d’empara 2001-19-RE, presentat per presumpta vulneració dels drets reconeguts a l’article 10 de la Constitució. Aquesta inadmissió a tràmit va ser acordada per l’aute del Tribunal Constitucional de data 15 de novembre del 2001.


L’escrit de súplica assenyala que els magistrats del Tribunal Constitucional no són competents per conèixer d’aquest recurs d’empara ja que, d’una part, s’aprecien incompatibilitats amb llurs càrrecs segons l’article 91 de la Constitució i d’altra part s’haurien d’abstenir o ser recusats ja que el recurrent ha presentat a l’estranger denúncies contra aquests magistrats.


Per acabar, l’escrit sol·licita al Tribunal Constitucional “que dicti resolució, pronunciant-se favorablement amb el Petitum del Recurs d’Empara Constitucional” i que admeti a tràmit el recurs d’empara 2001-19-RE.




Fonament jurídic únic


Al marge que la intenció personal del recurrent no coincideixi amb la seva manifestació processal, el Tribunal Constitucional ha de manifestar que aquest recurs de súplica, en perseguir el descrèdit jurídic i personal dels seus membres, conté objectivament una gran varietat d’atzagaiades allunyades de qualsevol comprensió raonable de la Constitució i de l’ordenament jurídic. D’altra banda, en la seva pretensió, no solament no aporta cap fet o reflexió que serveixi de suport a la seva demanda inicial en empara sinó que, oblidant-se d’ella, utilitza el tràmit amb uns fins radicalment aliens a l’objecte i a la finalitat d’aquest mitjà jurídic de defensa.


Per aquests motius, hem de desestimar aquest recurs i reiterar la condició de la temeritat evident en el seu plantejament.



Per tot el que s’ha exposat,


El Tribunal Constitucional del Principat d’Andorra,




DECIDEIX:




Primer


Desestimar el recurs de súplica formulat pel Sr. Josep A. Parramon Llavet contra l’aute del Tribunal Constitucional de data 15 de novembre del 2001 que inadmetia a tràmit el recurs d’empara 2001-19-RE.



Segon


Notificar el present aute a la representació processal del recurrent, al president del Consell Superior de la Justícia, al president del Tribunal Superior de Justícia, al president de la Batllia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar el present aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 12 de desembre del 2001.







Pere Vilanova Trias

Philippe Ardant

President

Magistrat







Miguel Ángel Aparicio Pérez

Magistrat