2002-1-L

CAUSA 2002-1-L


Número de registre: 68-2002. Recurs d’inconstitucionalitat


AUTE DEL DIA 15 DE MARÇ DEL 2002

_______________________________________________________________

BOPA núm. 23, del 20 de març del 2002




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit de demanda del recurs directe d’inconstitucionalitat 2002-1-L, formulat per la representació processal dels Srs. Jaume Bartumeu Cassany, Francesc Rodríguez Rossa, Miquel Alís Font, Francesc Casals Pantebre, Josep Dallerès Codina i Esteve López Montanya, contra la Llei del pressupost per a l’exercici 2002, aprovada pel Consell General el dia 16 de gener del 2002, i publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra el dia 1 de febrer del 2002, mitjançant el qual se sol·licita a aquest Tribunal que dicti sentència declarant la inconstitucionalitat de l’article 3.4 de la Llei esmentada, per ser contrari als articles 1.4, 3.2, 50, 61 i 72.3 de la Constitució;


Vista la Constitució;


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, i especialment el títol IV, capítols primer i segon;



Considerant que la demanda objecte del present recurs, d’acord amb el que exigeixen els articles 45 i 46.3 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, ha estat presentada per un nombre superior a la cinquena part dels membres del Consell General, i dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i per l’article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional del dia 3 de setembre de 1993.


Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Miguel Herrero de Miñón;




DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit la demanda 2002-1-L, presentada per la representació processal dels Srs. Jaume Bartumeu Cassany, Francesc Rodríguez Rossa, Miquel Alís Font, Francesc Casals Pantebre, Josep Dallerès Codina i Esteve López Montanya, consellers generals, mitjançant la qual sol·licita que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la constitucionalitat de l’article 3.4 de la Llei del pressupost per a l’exercici 2002.



Segon


Notificar el present aute a la representació processal dels consellers generals recurrents, al síndic general i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar el present aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 15 de març del 2002.




Miguel Herrero de Miñón

Philippe Ardant

President

Vicepresident




Miguel Ángel Aparicio Pérez Pere Vilanova Trias

Magistrat

Magistrat