2002-2-L

CAUSA 2002-2-L


Número de registre: 339-2002. Recurs d’inconstitucionalitat


AUTE DEL 27 DE GENER DEL 2003

_______________________________________________________________

BOPA núm. 8, del 29 de gener del 2003




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit de demanda del recurs directe d’inconstitucionalitat 2002-2-L, formulat per la representació processal dels Srs. Jaume Bartumeu Cassany, Francesc Rodríguez Rossa, Miquel Alís Font, Francesc Casals Pantebre, Josep Dallerès Codina i Esteve López Montanya, consellers generals, contra els articles 1, 2, 4 i 6 de la Llei relativa a la construcció i l’explotació del Centre de Tractament de Residus d’Andorra mitjançant concessió administrativa, aprovada pel Consell General el 31 d’octubre del 2002, i publicada al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra el 27 de novembre del 2002. En aquest escrit se sol·licita al Tribunal Constitucional que dicti sentència declarant la inconstitucionalitat dels articles esmentats de la Llei objecte de recurs per ser contraris als articles 1.2, 3.2, 10.1, 32, 50, 72.2 i 72.3 de la Constitució i la inconstitucionalitat de l’article 2 de la Llei objecte de recurs per ser contrari a l’article 6.1 de la Constitució;


Vista la Constitució;


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, i especialment el títol IV, capítols primer i segon;



Considerant que la demanda objecte del present recurs, d’acord amb el que exigeixen els articles 45 i 46.3 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, ha estat presentada per un nombre superior a la cinquena part dels membres del Consell General, i dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i per l’article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional del 3 de setembre de 1993.


Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Philippe Ardant;





DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit el recurs directe d’inconstitucionalitat 2002-2-L, presentat per la representació processal dels Srs. Jaume Bartumeu Cassany, Francesc Rodríguez Rossa, Miquel Alís Font, Francesc Casals Pantebre, Josep Dallerès Codina i Esteve López Montanya, consellers generals, mitjançant el qual sol·licita que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la constitucionalitat dels articles 1, 2, 4 i 6 de la Llei relativa a la construcció i l’explotació del Centre de Tractament de Residus d’Andorra mitjançant concessió administrativa.



Segon


Notificar el present aute a la representació processal dels consellers generals recurrents, al síndic general i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar el present aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 27 de gener del 2003.







Miguel Herrero de Miñón

Philippe Ardant

President

Vicepresident







Miguel Ángel Aparicio Pérez Pere Vilanova Trias

Magistrat

Magistrat