2007-16 i 22-RE

CAUSA 2007-16-RE

 

Número de registre 199-2007. Recurs d’empara

 

AUTE DEL 6 DE JULIOL DEL 2007

_______________________________________________________________

BOPA núm. 59, del 18 de juliol del 2007



 

En nom del Poble Andorrà;

 

El Tribunal Constitucional;

 

Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 30 d’abril del 2007, per la representació processal dels Srs. Antonio José De Matos Martins i Antonio José Martins, i de la Sra. Maria Teresa De Matos, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra la inactivitat del Tribunal de Corts per haver-se produït una presumpta vulneració dels drets a un judici de durada raonable, a la jurisdicció i a un procés degut, reconeguts a l’article 10 de la Constitució, i atès que demana al Tribunal Constitucional que admeti aquest recurs i que dicti sentència en què es constati i es corregeixi la inactivitat del Tribunal de Corts i el compel·leixi o declari la seva obligació de procedir, sense més demora ni dilació, a resoldre l’incident de nul·litat d’actuacions presentat per aquesta part, el 4 de juliol del 2005;

 

Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);

 

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;

 

Vist l’informe del Ministeri Fiscal del 5 de juny del 2007;

 

Vist l’escrit presentat per la part recurrent l’11 de juny del 2007, mitjançant el qual informa el Tribunal que l’1 de juny del mateix any se li va notificar la resolució de l’incident de nul·litat que reclamava. Tanmateix, aquesta part, considera que s’ha vulnerat el seu dret a un judici de durada raonable, reconegut a l’article 10 de la Constitució.

 

Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Carles Viver Pi-Sunyer;

 

DECIDEIX:

 

Primer

 

Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2007-16-RE.

 

Segon

 

Notificar aquest aute a la representació processal dels recurrents, al president del Tribunal de Corts i al Ministeri Fiscal.

 

Tercer

 

Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.

 

Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 6 de juliol del 2007.



 

Didier Maus

Carles Viver Pi-Sunyer

President

Vicepresident



 

Miguel Herrero de Miñón

Magistrat