2008-1-DP

CAUSA 2008-1-DP

 

Número de registre 281-2008

 

Procediment de dictamen previ de constitucionalitat dels tractats internacionals

 

AUTE DEL 26 DE JUNY DEL 2008

_______________________________________________________________

BOPA núm. 62, del 20 d’agost del 2008



 

En nom del Poble Andorrà;

 

El Tribunal Constitucional;

 

Atès l’escrit de requeriment de dictamen previ de constitucionalitat dels tractats internacionals formulat el 4 de juny del 2008 per la representació processal dels M. I. Srs. Jaume Bartumeu Cassany, Francesc Rodríguez Rossa, Josep Dallerès Codina, Esteve López Montanya, Mariona González Reolit, Carles Blasi Vidal, Vicenç Alay Ferrer, Jordi Font Mariné, Víctor Naudi Zamora, Ricard de Haro Jiménez, David Pérez Peiró i M. Pilar Riba Font, consellers generals, en què sol·licita al Tribunal Constitucional que emeti dictamen previ de constitucionalitat sobre l’Acord entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu, aprovat pel Consell General en la sessió del 15 de maig del 2008 i tramès pel síndic general a S. E. els Coprínceps l’endemà mateix, es constata que s’ha registrat l’escrit esmentat dins dels terminis establerts per la Constitució i per la Llei qualificada del Tribunal Constitucional; el magistrat ponent de la causa va dictar el 5 de juny d’aquest any una providència a l’efecte de notificar la interrupció del transcurs del termini de sanció de les lleis pels coprínceps d’acord amb l’article 45.2 de la Constitució i amb l’article 65 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;

 

Vista la Constitució, i especialment els seus articles 64 i 98;

 

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, i especialment el títol IV, capítol tercer;

 

Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Pierre Subra de Bieusses;

 

DECIDEIX:

 

Primer

 

Admetre a tràmit el requeriment de dictamen previ de constitucionalitat dels tractats internacionals formulat per la representació processal dels consellers esmentats, sol·licitant al Tribunal Constitucional que emeti dictamen previ sobre la constitucionalitat de l’Acord entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu.

 

Segon

 

Notificar aquest aute a la representació processal dels consellers recurrents, als serveis de S. E. els Coprínceps d’Andorra i al M. I. Sr. Síndic General.

 

Tercer

 

Publicar aquest aute, d'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.

 

Acordat a Andorra la Vella, el 26 de juny del 2008.




 

Didier Maus

Carles Viver Pi-Sunyer

President

Vicepresident




 

Miguel Herrero de Miñón Pierre Subra de Bieusses

Magistrat

Magistrat