2017-53-RE

CAUSA 2017-53-RE
(Cierco Noguer c/ Principat d'Andorra)
 
Número de registre 474-2017. Recurs d'empara
 
Aute del 22 de desembre del 2017
_________________________________________________________________
BOPA núm. 4, del 17 de gener del 2018
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 13 de novembre del 2017, per la representació processal dels Srs. Higini i Ramon Cierco Noguer, mitjançant el qual interposa un recurs d'empara contra l'aute del 6 de juliol del 2017, dictat per la Batllia de Guàrdia (Civil), i contra la sentència del 16 d'octubre del mateix any, dictada per la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia, en el marc del procediment urgent i preferent, per una presumpta vulneració dels drets a la jurisdicció i a la intimitat, reconeguts als articles 10 i 14, respectivament, així com dels drets reconeguts als articles 6 i 8 del Conveni per a la salvaguarda dels drets humans i de les llibertats fonamentals, i, atès que demana al Tribunal Constitucional que admeti aquest recurs d'empara, que disposi l'aplicació de la mesura cautelar interessada i que segueixi el procediment pels seus tràmits fins a dictar una sentència que declari les nul·litats que procedeixin, que atorgui l'empara sol·licitada i que ordeni el retorn als recurrents de tots els documents, aparells i suports informàtics que van ser objecte de segrest. També demana que mentre s'examina aquest recurs, per tal d'evitar l'agravació dels danys, s'adopti la mesura cautelar de mantenir els precintes de les bosses que contenen tot el material segrestat abans esmentat;
 
Vista la Constitució, especialment els articles 10, 14, 41, 88 i 98 c);
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;
 
 
Considerant que el recurs d'empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional.
 
 
Escoltat l'informe de la magistrada ponent, Sra. Laurence Burgorgue-Larsen;
 
 
DECIDEIX:
 
 
1. Admetre a tràmit el recurs d'empara 2017-53-RE interposat per la representació processal dels Srs. Higini i Ramon Cierco Noguer.
 
 
2. Ordenar a la Batllia, com a mesura cautelar, el manteniment dels precintes de les bosses que contenen tots els documents, carpetes, objectes i suports informàtics segrestats mentre se segueix aquest recurs d'empara.
 
 
3. Notificar aquest aute a la representació processal dels recurrents, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.
 
 
4. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 22 de desembre del 2017.
 
 
 
 
Isidre Molas Batllori                                                               Dominique Rousseau
President                                                                                           Vicepresident
 
 
 
 
Laurence Burgorgue-Larsen
Magistrada