2024-22-RE

Causa 2024-22-RE

(Poupet c/ Principat d'Andorra)

 

Número de registre 181-2024. Recurs d'empara

 

Aute del 10 de maig del 2024

_________________________________________________________________

BOPA núm. 57, del 22 de maig del 2024

 

 

En nom del Poble Andorrà;

 

El Tribunal Constitucional;

 

Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 8 d'abril del 2024, per la representació processal de la Sra. Nathalie Poupet, mitjançant el qual interposa un recurs d'empara contra la inactivitat de la Secció d'Instrucció Especialitzada 3 de la Batllia en relació amb les DP 7000077/2023, que derivaria en una presumpta vulneració dels drets a un procés degut i a un judici de durada raonable, reconeguts a l'article 10 de la Constitució, i, atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l'empara sol·licitada, que declari la vulneració dels drets esmentats, que ordeni de manera urgent les mesures necessàries per fer cessar aquesta vulneració, que condemni en costes a l'Administració de Justícia per haver hagut de presentar aquesta empara i que declari que la recurrent té dret a ser indemnitzada pel perjudici sofert;

 

 

Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41.2, 98 c) i 102;

 

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítols primer i sisè;

 

Vista la providència del 15 d'abril del 2024, dictada pel magistrat ponent en què sol·licitava a la representació processal de la recurrent que aportés al registre del Tribunal Constitucional còpia de tots els documents que citava en el seu escrit d'empara i que acreditaven les seves al·legacions.

 

Atès que el 23 d'abril del 2024, la representació processal de la recurrent va aportar còpia de la documentació requerida.

 

Considerant que el recurs d'empara ha estat formulat i presentat amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;

 

Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Josep-D. Guàrdia Canela;

 

Decideix:

 

1. Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d'empara 2024-22-RE interposat per la representació processal de la Sra. Nathalie Poupet contra la inactivitat de la Secció d'Instrucció Especialitzada 3 de la Batllia en relació amb les DP 7000077/2023.

 

2. Notificar aquest aute a la representació processal de la recurrent, al president de la Batllia i al Ministeri Fiscal.

 

3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.

 

Acordat a Andorra la Vella, el 10 de maig del 2024.

 

 

Jean-Yves Caullet                                                             Joan Manel Abril Campoy

President                                                                                              Vicepresident

 

 

 

Dominique Rousseau                                                        Josep-D. Guàrdia Canela

Magistrat                                                                                                     Magistrat